Oprema

oprema

DODATNI SADRŽAJI U VODI

Osim osnovne bazenske opreme koja je nužna za funkcioniranje sustava i održavanje vode čistom važno je navesti i sadržaje koji čine bazen interesantnijim, efektnijim, čijom ugradnjom boravak u bazenu postaje atraktivniji, ugodniji ili zdraviji.

REFLEKTORI

U velikoj većini bazena reflektori su neizostavni element, tako da se mogu smatrati i kao osnovna oprema.
Najčešče se ugrađuju reflektori s halogenom lampom, a poseban efekt pružaju LED reflektori u boji.

PROTUSTRUJAC

Protustrujca ili napravu za plivanje daje vodeni turbo efekt  u bazenu koji daje otpor plivaču koji mu se želi približiti. Sam uređaj uključuje se preko peumatskog gumba na ukrasnoj maski protustrujca do kojeg plivač mora doplivati da bi crpku pustio u rad.

HIDROMASAŽA

Hidromasaža radi na sličnom principu kao protustrujac korištenjem smjese vode i zraka za masažu tijela u sjedećem ili stojećem položaju. Hidromasažne mlaznice sastoje se iz dva dijela: dio za vodu i dio za zrak koji se uzima iz okoline preko podtlaka koji se stvara u samoj mlazici, a koji se zajedno miješaju tvoreći turbo efekt.
Uključivanje sustava je preko pneumatskog gumba koji mora biti u blizini hidromasažnog seta i lako dostupan kako bi ga plivač mogao pritisnuti doplivavši do njega ili sjedeći, spreman za početak masiranja. Do pneumatskog tastera montira se i mixer zraka kojim možemo, po želji pojačvati ili smanjivati količinu zraka u masažom kompletu.

GEJZIR

Efekt gejzira stvara se upuhivanjem zraka koje puhalo uzima iz okoline tvoreći u vodi tzv. BUBBLE JET efekt. Mlazica gejzira ugrađuje se u podu bazena, a uključivaje rada puhala je preko pneumatskog gumba montiranog na dostupnom mjestu obruba bazena.

SLAP

Slap predstavlja sustav kretanja vode u bazen preko INOX konstrukcije montirane uz rub bazena, s proširenjem na kraju kojim se postiže efekt prelivanja širokog, tankog vodenog filma s visine u bazen. Širina i oblik prelivnog slapa ovisi o širini i obliku inox „usta“ na kraju cijevne konstrukcije ili inox sapnice koja se može montirati na nju.
Uključivanje crpke je isto kao kod svih aprijed spomenutih sadržaja ili igara u vodi.